Konferens: Fossilfri konkurrenskraft 2023

Datum:
Tid: 09:00 - 16:00
Plats: Berns Salonger, Stockholm

Välkommen på Sveriges tyngsta omställningskonferens den 18 oktober. En heldag för dig som vill få fördjupad kunskap och aha-upplevelser om hur Sverige just nu ställer om.

På Fossilfritt Sveriges årskonferens riktar vi rampljuset mot genomförandet av de 22 branschernas färdplaner för fossilfri konkurrenskraft. Färdplanerna ger tillsammans en bild av hur Sverige kan nå klimatmålen och hur politik och näringsliv måste samspela för att göra det möjligt. Några av talarna under dagen är:

Ulf Kristersson, statsminister (M)
Fyra av de 22 färdplanerna för fossilfri konkurrenskraft är vässade och uppgraderade. Nu lämnar vi över dem till statsminister Ulf Kristersson. Hur ser han på de politiska förslagen i färdplanerna? Finns det mer politik vi föreslår som regeringen kan tänka sig att plocka upp och genomföra?

John Hassler, professor nationalekonomi
Regeringens utredare för svensk klimatpolitik står på vår scen två dagar efter att han överlämnat sin utredning till regeringen, som sedan ska presentera sin klimatpolitiska handlingsplan innan jul. Hur upplever han att förslagen mottagits? Vi fördjupar oss i  John Hasslers förslag och belyser dem ur olika perspektiv.  

Magdalena Andersson, partiledare (S)
Vad står högst på agendan för Socialdemokraternas partiledare när det gäller klimat- och näringspolitik? Och vad tycker hon om förslagen i John Hasslers utredning?

Klas Eklund, ekonom och författare
En av landets mest erfarna ekonomer, med lång bakgrund inom svensk politik och klimatfrågor, bjuder på sina reflektioner gällande det ekonomiska läget och betydelsen av den nya gröna industrirevolutionen. Kan industrisatsningarna rädda oss ur en ekonomisk kris? Och vad tycker han om John Hasslers utredning? Eklund har också varit rådgivare åt Olof Palme – vilka råd skulle han ge åt vår nuvarande statsminister?

Moderatorer: Svante Axelsson, nationell samordnare, och Malin Strand, projektledare för färdplanerna, Fossilfritt Sverige

Program och samtliga medverkande offentliggörs i början av oktober. Förra året blev konferensen fullsatt, i år utökar vi därför antalet platser – men anmäl dig redan nu för att säkra din plats.

Vi ses på Berns den 18 oktober!

Anmäl dig här

Seminariet kommer att filmas, sändas live och publiceras i sociala medier i efterhand. Var god meddela om du ej vill synas i bild.