Vill du vara med och påskynda utvecklingen av ett fossilfritt samhälle?

Sverige har unika förutsättningar att bli världens första fossilfria välfärdsland. Näringslivet har inom ramen för Fossilfritt Sverige tagit fram 22 färdplaner för fossilfri konkurrenskraft som tillsammans visar att det nu är möjligt att höja tempot i den gröna industriella revolutionen.

Fossilfritt Sverige är ett regeringsinitiativ för att påskynda omställningen av Sverige. Vi arbetar både på kommunal, regional, statlig och EU-nivå för att undanröja de hinder som finns för näringslivet att ställa om. Med en oberoende och fri roll arbetar vi för att utveckla och kommunicera gemensamma lösningar i nära dialog med olika aktörer för att skapa politiska förutsättningar för modigare och snabbarer beslut på alla nivåer. 

Världen befinner sig i ett akut klimatnödläge och en klok och medveten kommunikation är därför helt avgörande för att samla alla krafter i samhället som vill bidra för att tidigarelägga konkreta investeringar och beslut.

En av de största utmaningarna för Sverige idag är att många fortfarande är mer rädda för själva samhällsförändringen i Sverige än för klimatförändringen och vi arbetar därför också med att tillsammans med olika aktörer utveckla och sprida en gemensam berättelse och vision om hur Sverige ska bli fossilfritt.

Det handlar både om att ge kraft och inspiration genom att berätta om hur företagen redan idag utvecklas genom omfattande investeringar i fossilfri teknik och att peka på vad som fortfarande går för långsamt.

Därför söker nu en driven och klok press- och kommunikationsansvarig till vårt kansli.

Du kommer in i ett härligt gäng på sju personer under ledning av den nationella samordnaren. Vi upplever medvind i vårt sätt att arbeta och kommunicera men vi vill nu nå ut bredare.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper och tror att du som är aktuell för jobbet har följande kvalifikationer:

  • Några års erfarenhet och har arbetet med kommunikation inom t.ex. näringslivet, media eller PR-byrå gärna med erfarenhet av frågor som rör klimatomställningen.
  • Vana att jobba med debattartiklar, publicering i digitala kanaler i form av webb och sociala medier och att komma med kreativa idéer på nya kommunikationskoncept.
  • Är en god skribent. Du förväntas skriva egna texter och bearbeta andras. 
  • Är flexibel, prestigelös och lösningsorienterad.
  • Har förmåga att självständigt driva projekt.

Anställningen är tidsbegränsad till 2024-12-31.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Sista ansökningsdag: 2022-05-08.

Skicka ansökan med personligt brev och CV till: m.fossilfrittsverige@regeringskansliet.se