Blir vi motiverade eller lamslagna av alla larmrapporter om klimatförändringarna? Trots att effekterna av mänsklighetens utsläpp av växthusgaser blir allt mer uppenbara är det få som på allvar förändrar sin livsstil. Vi har tekniken för att ställa om men beteendet släpar efter. Vi köper nya bilar och flyger som aldrig förr trots att vi är medvetna om utsläppen och dess konsekvenser. Vilka är svårigheterna med att kommunicera klimatfrågan och hur kan frågan föras fram på ett sätt som sporrar till handling? En undersökning om svenskarnas syn på omställningen till ett fossilfritt samhälle presenteras också under seminariet.

Medverkande:
  • Per Espen Stoknes, psykolog och ekonom, Centrum för Grön Tillväxt, Norwegian Business School
  • Per Schlingmann, föreläsare och rådgivare
  • Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige
  • Anders Carlsson, ABB
  • Christel Åkerman, Skanska
  • Jenny Stiernstedt, Svenska Dagbladet

TID: 4/7 12.45-13.45
PLATS: STRANDGATAN 34, VISBY