Omställningen till ett fossilfritt samhälle är i full gång och går lättare än många tror. I Skåne finns många goda initiativ som visar hur lönsamhet och välfärd kan öka i takt med att utsläppen minskar.

Konferensen ”Fossilfritt Skåne – möjligheter i en modernare morgondag” äger rum den 16 maj i AF-borgen i Lund kl 9.00-17.00 och arrangeras i samarbete med Lunds kommun, Malmö stad och Lunds universitet. Fokus ligger på lärande för hållbar utveckling samt fördelar och möjligheter för företag och offentlig sektor med att gå före i omställningen. Dagen kommer att bestå av föreläsningar, presentationer av goda exempel, dialog och mingel.

Medverkar gör bland annat Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige; Lena Neij, Lunds universitet; Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores och programledaren och komikern Johan Wester. På plats finns också representanter från Klimatsamverkan Skåne samt andra lokala och regionala representanter från näringsliv, politik, forskning och civilsamhälle.

Mer information om innehåll och program kommer inom kort. Boka datumet redan nu. Konferensen är kostnadsfri.

Anmäl dig här!