Politikerna i riksdagen är överens om att koldioxidutsläppen från transportsektorn i Sverige ska minska med 70 procent till 2030 jämfört med 2010. Företag och organisationer som antar den här utmaningen har som mål att gå före och sänka sina utsläpp från inrikes transporter med 100 procent till 2030. Anta utmaningen genom att fylla i formuläret.

Utmaningen lanseras idag tillsammans med Östgötautmaningen och vi hoppas att så många företag och organisationer som möjligt i regionen skriver på i tid till konferensen ”Fossilfritt Östergötland” 21 april. Fossilfritt Sverige kommer att ta med sig utmaningen på sin konferensturné runt om i landet men uppmuntrar aktörer i hela Sverige att anta den redan nu.

Företag som medverkade vid signeringscermonin:
Alltransport i Östergötland, Lantmännen Agroetanol, Renall, Returpack, Stena Recycling, Svensk Biogas, Swed Handling

Lista på alla som skrivit på hittar du här.